Zi de zi

ANAF deschide magazin online

November 17, 2016

Probabil stiti ca exista in marile orase din tarisoara noastra draga magazine unde statul vinde mare parte din bunurile confiscate. De fapt statul este obligat sa le vanda, insa doar pe cele care nu sunt “contrafacute” sau “falsificate”. Nu stiu exact cum stabilesc ei daca un produs este original sau nu, dar probabil ca exista scoala de specialisti care isi dau seama daca un anume bun este contrafacut sau nu. Cu exceptia tigaretelor fara timbru, ANAF-ul scoate la vanzare absolut toate produsele confiscate. Ma rog, ce mai ramane din ele, pentru ca am o banuiala ca o buna parte din ele ajung fie pe la ei pe acasa fie pe la rude.

In cautare de chilipiruri, sute de oameni se inghesuie zilnic in speranta ca pot achizitiona diverse produse la preturi mai mici decat in supermarket de exemplu, insa de cele mai multe ori pleaca acasa cu desaga goala. Romanii sunt calici, oropsiti, necajiti si nu rateaza nici o ocazie de a se calca in picioare sau sa se “ieie” la bataie daca gasesc ceva ieftin ce nu ajunge pentru toata lumea.

In Bucuresti de pilda, exista un astfel de magazin deschis in 2010, in sectorul 4, zona Aparatorii Patriei. Daca sunteti curiosi sa il vedeti, el se afla pe Strada Mariuca, Nr.14, iar programul de functionare este urmatorul: Luni – Joi de la 08:30 la 16:00, iar vinerea, ca orice bugetari care se respecta isi trag oblonul la ora 14:00.

Acum vreo 3 sau 4 ani am fost curios si eu ca calc pragul unui astfel de magazin pe cand eram intr-o vizita in Buzau. Pe Bulevardul Unirii, fix in mijlocul targului era un mare banner cu “Produse Confiscate”. Credeam ca sunt gratis si am intrat. Pot sa spun ca gustul amar persista si astazi cand ma gandesc la el. Cu aspect de bazar sau chiar de second-hand, fiecare chestie avea cate un pret. Nu erau deloc mici iar produsele erau de o calitate indoielnica. Imi aduc aminte ca am plecat de acolo cu un castron de plastic si doua periute de dinti. Nu stiu ce a fost in capul meu de le-am cumparat. Castronul il mai folosesc si astazi. Periutele nu.

Interesant este ca ANAF isi propune sa infiinteze un magazin online pentru vanzarea produselor sechestrate si ne anunta ca unele preturi vor fi fixe, iar pentru altele pretul se va stabili prin licitatie. Ramane de vazut cat de repede se vor tine de cuvant si sunt foarte curios ce produse vor fi incluse in magazinul online. Pe langa masini si locuinte, probabil vom gasi “haine si bijuterii, telefoane, vibratoare si ecrane LCD” vorba cantecului. Se zvoneste ca pe lista pentru viitorul mazagin virtual se afla deja masinile aflate in parcurile auto ale autoritatilor. Peste 1200 de masini ale Politiei de frontiera dar si peste 2000 de masini confiscate de Politia Romana, autoturisme ce in general au fost folosite pentru savarsirea unor infractiuni.

PS! Magazinul ANAF din Berceni vinde in general produse confiscate din en-gros-urile “Europa” si “Dragonul Rosu”.

No Comments

Leave a Reply